2012-07-18 15:07:59• hírek • Szatmár.ro

Egy este, két rablás

Az egyik rablást Szatmárnémetiben, a másikat Nagykárolyban követték el - mindkét esetben elfogták a tetteseket.

Előbb Szatmárnémetiben próbáltak kirabolni egy nőt: a munkából hazafelé tartó, 33 éves K. Enikőt kedd este támadta meg egy férfi a Belsugului utcában. A férfi a földre teperte a nőt, majd kitépte nyakából az arany nyakláncot. A nő segítségért kiáltott, a közeli tömbház egyik lakosa a segítségére sietett, az elkövető pedig menekülésre fogta a dolgot, de elfogták. A 25 éves Balaji Imre Pusztadarócon lakik, a tett elkövetésében pedig cinkostársa a 30 éves Mihai S. volt aki a bűntett elkövetésében őrszemként vett részt - ő később Pusztadarócon került rendőrkézre. Mint kiderült, utóbbi személy biztatta 25 éves társát a bűntett elkövetésére.

A másik rablásra Nagykárolyban került sor az éjszakai órákban. Akkor egy 54 éves, ittas állapotban levő férfit rabolt ki két ismeretlen tettes, akik előbb ütlegelni kezdték, majd amikor a földre került, elvették tőle értékeit: egy csomag cigarettát, egy bankkártyát és 17 lejt. Az eset a Calea Armatei Romana utcában történt.

Az ügyben nyomozó rendőröknek sikerült azonosítaniuk a két feltételezett elkövetőt: a 15 éves L. F.-et és a 39 éves Iosif C.-t. A vizsgálatok során az is kiderült, hogy a két nagykárolyi férfinak nem ez volt az első bűncselekménye az este folyamán. A rablás előtt egy órával elemeltek egy táskát az egyik nagykárolyi étteremből, amelyben egy mobiltelefon, egy ezüst-karkötő és egy 450 lejt tartalmazó pénztárca is volt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy érdemes néhány szabályt betartanunk annak érdekében, hogy ne váljunk rablás áldozatául. Ha kénytelenek vagyunk este gyalogosan útnak indulni, kerüljük el a nem kivilágított útszakaszokat, különösen azokat, amelyek éttermek, diszkók és kocsmák közelében vezetnek el. Bevásárláskor ne vigyünk magunkkal lényegesen több pénzt a szükségesnél és ne hivalkodjunk ékszereinkkel - főleg nyaklánccal, karkötővel. Ne bízzunk azokban az emberekben, akik az utcán megállítanak, hogy valamit olcsón szeretnének eladni nekünk, és ne kövessük őket, amennyiben egy kevésbé forgalmas helyre szeretnének vinni minket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: